Родопчанка впечатли журито на MasterChef с пататник

Публикувана на 10.05.2017 | 23:28
22962 прочитания
Автор: Селвина Топалска


            Ася Дюлева е 19-годишно младо момиче от Неделино. Въпреки че е израснала в София, винаги когато има свободни ден-два се връща в Неделино, за да види баба си и да се порадва на Родопите. „Просто там природата е различна. Въздуха, водата, всичко!“ – казва тя в ефира на bTV.

            Когато Ася е на 14-годишна възраст родителите й заминават да работят в чужбина, а тя и 18-годишната й сестра остават сами в София. Тогава се заражда и страстта й към готвенето, тъй като тя главно е човекът, който се грижи за приготвянето на храната вкъщи.

            На кастинга за MasterChef Ася грабна журито с телешки стек, гарниран с родопски пататник и винен сос. За нейния пататник Chef Виктор Анеглов каза: „За мен е повече от вкусен!“.

            На въпроса как се приготвя толкова вкусен пататник, зададен й от Мариана Векилска в ефира на предаването „Тази събота и неделя“, тя отговаря:  „Картофите се настъргват, измиват се, за да се премахне нишестето от тях. Прави се една смес от брашно и мляко. Добавят се подправки – чубрица, риган и каквото се сетите, има и една тайна подправка, която няма да издам. Слага се малко от млечната смес на дъното на тавата, редят се вече настърганите и овкусени картофи, отгоре отново се залива с млечната смес и се пече. Това е. Нищо сложно!“.

            Въпреки крехката си възраст младата родопчанка успя да влезне в топ 10 на най-добрите готвачи в България, но морските дарове и майонезата се оказаха нейния препъни камък. Панирани калмари с фарс от скариди, скариди на тиган, стрида сготвена с киселина и опит за майонеза – това бе съдържанието на чинията, която сложи край на участието на младата на родопчанка в кулинарното шоу.

            Ася обаче никак не смята да се отказва от готвенето. Според нея участието й във формата я е научило да губи достойно и да приема загубата като победа.

Освен загубата в MasterChef през краткия си житейски път Ася се изправя и пред друга голяма загуба, която определя като най-тежката в живота си. Дълги години Ася тренира художествена гимнастика, но след тежка травма на китката, лекарите категорично й забраняват да стъпва в зала в следващата една година, което слага край на спортна й кариера.

            Освен страстта към готвенето към момента Ася също има страст към моторите и стрелбата.

            Младата родопчанка е гордостта на неделинци. Според думите й, когато се прибере в Неделино я посрещат така, сякаш е Анджелина Джоли. Нейната мечта е да отвори испански ресторант в малкото си родно градче.

© Родопчани