Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Родопите - място за туризъм или резерват за пенсионери

Родопите - място за туризъм или резерват за пенсионери

Публикувана на 25.07.2012 | 16:43
1949 прочитания
Родопски живот
Родопски живот


Много коментари сме чували и виждали, колко красиво и приятно е в Родопите. Хора от цяла България се възхищават на идилията и спокойствието в нашата планина. Веднъж обаче един посетител от Гърция от селата покрай границата запитал един от нашенците дето били с него и го развеждали из Родопите.. 

-Ам ут де са препитавате, ут де носите пари по домовете си? Обиколихме многу места и никаде не видехме ни работилници ни земе да са рабути, големи работилници дето да изхранет ейсолкова народ десу живе ейтува.

Това попита човека, а всички около него вдигат рамене и нищо не казват. Веднъж един софиянец ми каза, прекрасно място са Родопите, но само за почивка, а за живеене трябва да си пенсионер.

Да, наистина поминъка в Родопите се крепи на многото пенсионери, които изхранват децата на техните синове и дъщери, които са на гурбет. Държавна политика ли? Какво беше това, май едни хора яхнали скъпи джипове и само на лов и риболов ходят из Родопите.