Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Родопска пещера отчете рекордна посещаемост през зимния сезон

Родопска пещера отчете рекордна посещаемост през зимния сезон

Публикувана на 22.02.2014 | 15:22
1199 прочитания


Родопска пещера се радва на изключително висок интерес през зимата. Досега в пещерата "Ухливица" не е имало толкова посетители през месец февруари, съобщава уредникът на пещерата Веселин Хаджиев.

По неговите думи през зимата посещаемостта по принцип спада, но тази година поради топлото за сезона време посетителите са много. Хаджиев уточни, че повечето туристи са български от вътрешността на страната, но за разлика от други години през този период има и много туристи от Русия, Румъния и Гърция. Според Хаджиев това са почиващи на Пампорово, които до обяд карат ски, а в следобедните часове разглеждат забележителностите в Родопите.

Посещенията в пещерата са в повечето случаи индивидуални, рядко са от организирани групи. Хаджиев каза още, че от сега имат обаждания и запитвания за месец март, когато се очаква увеличение на посещаемостта, заради повечето почивни дни. От средата на следващия месец март им предстои частичен ремонт на пещерата.

© Фокус