Родопски спортистки се целят към върха

Публикувана на 20.02.2014 | 11:13
1020 прочитания
снимка: www.ardino.bg
снимка: www.ardino.bg


Волейболистките на „Алада” от Ардино постигнаха четири категорични победи в пролетния кръг на Държавното отборно първенство за девойки младша възраст – регион „Странджа”, съобщават от пресцентъра на общината.
Надпреварата се проведе от 15 до 17 февруари в Стара Загора с участието на девет отбора.

С постигнатия успех тимът от града под Белите брези се нареди на второ място в класирането след отбора на ВК „Казанлък”. Така ардинчанки се класираха за зоналното първенство за девойки младша възраст, което е предвидено да се проведе на 10 и 11 март.

Според регламента на турнира всички тимове в това състезание играха по системата „всеки срещу всеки”, като класиралите се на първите две места се класират директно на зоновото първенство, докато класиралите се от 3 до 5 - то място - ВК „Бургас 2007”, „Тунджа” и „Яворов”, отиват на допълнителен квалификационен турнир, който ще се изиграе на 5 и 6 март.

„Исторически успех. Макар, че в отбора имаше здравословни проблеми, опитът и здравата психика се оказаха решаващи за крайния успех във всички срещи. За пореден път доказахме, че ние сме най-резултатния колективен спорт не само на територията на община Ардино, но и в цялата област”, заяви наставникът Месут Хайрулов. Той сподели още, че е изключително доволен от организацията и коректното съдийство в турнира. Хайрулов допълни, че амбициите на отбора са да се класират за финалната осмица в страната и да зарадват отново ардинските любители на волейбола.

© пресцентър на община Ардино