Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Родопски ученици ще демонстрират плувни умения на общинско състезание

Родопски ученици ще демонстрират плувни умения на общинско състезание

Публикувана на 27.09.2013 | 10:27
926 прочитания


На 28 септември, събота, от 10.00 часа ще се проведе Общинско състезание по плуване за ученици от 1 до 5 клас в басейна на СОУ „Отец Паисий”, съобщават от пресцентъра на община Смолян.

Организатори на спортната проява са Община Смолян, СК по плуване „Смолян” и СОУ „Отец Паисий”, които честват и 30 години от създаването си. Състезанието е залегнало и в спортния календар на община Смолян. Учениците от 1 и 2 клас ще демонстрират умения в стиловете: „Кроул” и „Гръб”. Трети клас ще имат възможност да изберат два стила от „Кроул”, „Гръб” и „Бруст”. Четвърти и пети ще покажат уменията си по плуване в четири стила като си изберат два от тях – „Кроул”, „Гръб”, „Бруст” и „Бътерфлай”.

Всеки състезател има право да участва в два от стиловете. Класирането е индивидуално, отделно при момчета и момичета. Първенците ще получат медали, грамоти и други изненади, подсигурени от община Смолян и Спортен клуб по плуване „Смолян”. Малчугани от детските градини, които през лятото са ходили да се обучават по плуване също ще демонстрират плувни умения.

Целта на състезанието е да се видят придобитите умения в различните плувни стилове, да се стимулира развитието на децата в областта на физическата дееспособност, технически показания, физическа и психическа издръжливост.

© пресцентър на Община Смолян