Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Рудоземската гимназия изпрати ВИПУСК 2013

Рудоземската гимназия изпрати ВИПУСК 2013

Публикувана на 16.05.2013 | 12:50
1771 прочитания


На патронния празник на рудоземската гимназия изпратиха тържествено ВИПУСК 2013.

"На този ден отбелязваме не само появата на буквите, а почитаме и паметта на техните създатели "- заяви г-жа Чакърова, директор на гимназията. Пред няколкостотната публика тя поздрави учителите за това, че са избрали словото и науката и въпреки всички несгоди и трудности, те не спират да водят възпитаниците към света на знанието и науката.

На двойния празник в двора на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" кипеше приповдигнато настроение, породено от вълненията на абитуриентите.
По традиция г-жа Чакърова изля менче с вода, след което абитуриентите слязоха по стълбите и станаха част от публиката, заемайки централно място. Предстоеше изнасянето на прощално тържество, посветено на завършващите. Поднесено  по изключително интересен  начин, то прикова вниманието на няколкостотната публика и ги пренесе в един паралелен свят, в който за около час забравиха за трудностите, с които е изпълнено ежедневието ни.

Но успоредно с веселата част, имаше и тъжни минути... Заставайки в ролята на гости, дванадесетокласниците видяха на лента ученическия си живот. Тази сграда... мястото, където са се изградили като личности, където са се изковали характерите им, където са изградени способностите им... може би за първи път им е станала любима... Няма човек от гостите, който да е завършил там и да не е бил разчувстван от думите на г-ж Чакърова и абитуриентката Анита. Може би всеки от нас повторно изживя последния си учебен ден, полазиха го тръпките, свързани с неизвестното бъдеще и въпроса "А сега на къде???" "От сърце ви желая да имате куража да реализирате всички мечти; да имате късмета във всичко да ви върви; да имате вяра, че хубавото тепърва предстои....Аз вярвам, че вие можете"- каза с разтреперен от вълнение глас г-жа Чакърова и добави "Успешен път към себе си, скъпи мои деца"

Безспорно най-емоционалната част беше прощаването с училищното знаме. Под звуците на песента "Учителко любима" абитуриентите се простиха с училищния флаг. След това, поднасяйки цветя на своите класни ръководители, те им благодариха символично за всички години, в които са ги обучавали и възпитавали.

© Рудозем днес