Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Рудоземско село от 40 години мечтае за асфалт

Рудоземско село от 40 години мечтае за асфалт

Публикувана на 20.10.2014 | 16:10
1281 прочитания


„Този път чака от 40 години да се асфалтира и най-после това става факт, благодарение на Румен Пехливанов“- заяви Милка Младенова, кметски наместник на село Мочура. 
 
През декември миналата година община Рудозем подписа договор с ДФ „Земеделие“ за безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони. Договорът е за реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища и вътрешна водопроводна мрежа и визира финалната отсечка на главния път Грамаде-Оглед, реконструкцията на водопроводната мрежа в село Бяла река и рехабилитация на пътя Пловдивци-Корита- Мочура. Общата стойност на проекта е малко над 5 800 000 лв, като само рехабилитацията на пътя Пловдивци-Корита и реконструкцията на пътя за Мочура ще струват около 4 180 000 лв.
 
Научихме, че ремонтът на пътя за Мочура е стартирал и се отправихме към най-високото рудоземско село. Прави впечатление, че пътят се оширява значително. Кметският наместник на селото поясни, че в близките дни механизацията ще се увеличи. За всички е ясно, че с осъществяването на този проект ще се реши един от основните инфраструктурни въпроси на селата Пловдивци, Корита и Мочура. И другото, на което хората от този район се надяват, е асфалтирането на пътя да допринесе за развитието на туризма. 
 
Милка Младенова заяви, че хората са много доволни. „Този път чака от 40 години да се асфалтира и най-после това става факт, благодарение на Румен Пехливанов“- посочи тя. Освен това тя съобщи, че в близките дни е осъществена и продажба на една от къщите в селото. "Мълвата се разнася и мочурци, които са се преместили да живеят по Смолян и в други градове, се обаждат да питат истина ли е. Всички много се радват"-  посочи Младенова. По думите й има още заявки за закупуване на парцели.  Кметският наместник сподели, че надеждата на хората е в бъдеще и екопътеките в района да бъдат още по-посещавани. "Това би могло да допринесе за възраждането на малкото селце"- каза в заключение Младенова.
 
Новината за новия път радва много хора, безспорно. Но има и такива, които все още не вярват, че до най-високото село в община  Рудозем ще се стига по асфалтов път. Те казват: "Когато стане факт, тогава ще се радваме, неведнъж сме оставали с напразни надежди".
Етикети: асфалт, Мочура
© Родопчани