Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
С Литургия и курбан, Домът във Фатово отбеляза празника на Св.равноапостоли Константин и Елена

С Литургия и курбан, Домът във Фатово отбеляза празника на Св.равноапостоли Константин и Елена

Публикувана на 22.05.2014 | 10:52
1108 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


По традиция и тази година Дома за възрастни хора в село Фатово отбеляза Св.равноапостоли Константин и Елена, съобщават от пресцентъра на Община Смолян.

Празникът започна с Литургия в едноименния параклис, който се намира в двора социалното заведение. Тя бе отслужена от отец Димитър Одаджиев . По-случай храмовия празник беше отслужен и тържествен водосвет за здраве и благоденствие.

Събитието уважиха депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова , а от община Смолян гл.финансист Венера Аръчкова. От името на кмета Николай Мелемов, тя им пожела весел празник, здраве и щастие. Директорката на дома Петя Пампорова поздрави домуващите и гостите и отправи специални благодарности към персонала, който е неотлъчно до възрастните хора и полага грижи за тях. Тя им пожела здраве и късмет. Пампорова благодари и на Спиро Чавдаров, дарител на дома и строител на параклиса „Св.равноапостоли Константин и Елена”.

„От четири месеца съм в дома. Всичко ми харесва тук – храна, условия и грижи. Снимайте ме, за да ме види дъщеря ми”, сподели 77-годишният Андрея Кубански от пловдивското село Житница. Празникът продължи с богата музикална програма. Беше раздадена и благословена трапеза за домуващите, които са 87 и гостите на тържеството.

© пресцентър на община Смолян