С дарения започна ремонта на СУ „Св.св. Кирил и Методий" в Рудозем

Публикувана на 30.06.2017 | 12:44
1524 прочитания
Рудозем плюс
Рудозем плюс

​С дарения започна ремонт на физкултурния салон при СУ „Св.св. Кирил и Методий" в Рудозем. Благодарение на  Емо Русков, Хари Малинов, Мирослав Момчилов, които подсигурили филц за запълване на канала в салона, а Венцислав Гаджалов и Алберт Гаджалов закупили бетон. В инициативата се включили и няколко анонимни дарители.

 „Отново граждани на община Рудозем ни дадоха повод да се гордеем с будния дух на българина и доказаха, че традицията от Възраждането да се подкрепят образованието и училището, които са съхранили държавата ни през вековете, не е изчезнала от душата на народа ни", коментира директорът на СУ „Св.св. Кирил и Методий" в Рудозем, Сийка Кирякова.

Според ръководството на училището подовата настилка в салона е била в много лошо състояние и предпоставка за инциденти, а часовете по физическо възпитание са протичали неефективно.

Ремонтът на салона се осъществява само от учители и служители на училището. С осъществяването му те се надяват учениците да могат да спортуват в нормална, приятна и безопасна среда.

Активно участие в него са взели Здравко Урдажиев, Стоян Трифонов, Мехди Хаджиеминов, Васил Йочев, Хамди Ефельов, Георги Георгиев, Кръстьо Чипев, Александър Аврамов, Мирослав Момчилов, Диян Бендеров, Бисер Овчарски,  Ахмет Чаушев, Шукри Рупецов и  Любомир Сандов, Николай Михтарски и Свилен Терзиев.

Ръководството на училището изказва своята най-искрена благодарност към всички дарителит и служители, включили се в инициативата.