Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
С голям успех премина опита на 333-ма гайдари от Родопите за поставянето на рекорд за Гинес

С голям успех премина опита на 333-ма гайдари от Родопите за поставянето на рекорд за Гинес

Публикувана на 17.05.2012 | 13:32
1815 прочитания


С голям успех премина концертът на 333-мата гайдари от Родопите в НДК снощи, с който музикантите се опитаха да поставят рекорд за Гинес. Това каза един от инициаторите и организаторите на идеята и майстор на родопския инструмент Костадин Илчев, цитиран от "Фокус". По думите му, гайдарите дори са били повече от 333-ма. Пред пълната зала, жури и представители от Гинес, родопчаните са изпълнили гайдарска сюита с продължителност от 9,13 минути, както и по изискването за поставяне на рекорд от този вид, обясни Илчев. Публиката бурно е аплодирала гайдарите и е станала на крака. Чужденецът, представител на Гинес, е поздравил от сцената музикантите след тяхното изпълнение, като се е ръкувал с голяма част от тях лично. Пред публиката и гайдарите, той заявил, че изпълнението на толкова много гайдари е уникално и се е получило отлично, каза Илчев. Предстои специалисти да преценят изпълнението и да решат дали то ще влезе в Книгата с рекордите на Гинес.
След уникалното изпълнение, гайдарите са получили покана и от организаторите на най-дългото българско хоро, с което отново ще направи опит за поставяне на рекорд, каза Илчев. Предвижда се в него да се включат около 50 000 души, а желанието на организаторите е 333-мата гайдари да свирят.