Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
С магията на Еньовден започва тридневна обиколка из Горното поречие на река Арда

С магията на Еньовден започва тридневна обиколка из Горното поречие на река Арда

Публикувана на 31.05.2017 | 12:57
6093 прочитания
Автор: Теодора Илиева
Стефан Захариев
Стефан Захариев


Тридневна обиколка из Горното течение на Река Арда организира Сдружение „С раница и колело” от 23 юни, съобщи Весела Ягодова, която е и един от основателите на организацията.

Основните акценти в програмата, която са подготвили от Сдружението включва ритуала над село Горна Арда „Магията на Еньовден”, който тази година за 12 път ще извърши смолянският Клуб „Хоро”, изкачване на Ардин връх, разглеждане на пещерата „Ухловица”, посещение на крепостта „Калето” край Кошница, както и Виа ферата в района на Гарга дере. Избраните маршрути са подходящи и за начинаещи в пешеходните преходи туристи.

Пълната програма и условията за участие ще бъдат публикувани в страницата на Сдружението http://hikebikebg.com/.

Весела Ягодова допълни, че тази обиколка в района не е първата, която организира Сдружението. То е част от една кампания, с която се цели да се популяризира Горното поречие на река Арда. „Там имаме много приятели, самите ние сме много запленени от това място”, каза още организаторката.

Целта на Сдружение „С раница и колело” е да се запазят традициите, природните и културни богатства, като за целта работят в партньорство с местните общности.

© Родопчани