Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
С обичая "миене на ръце" отбелязаха деня на родилната помощ в Смолян

С обичая "миене на ръце" отбелязаха деня на родилната помощ в Смолян

Публикувана на 21.01.2014 | 14:55
1143 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


С обичая „миене на ръце” в Родилното отделение на Смолянската болница бе отбелязан Денят на родилната помощ – Бабинден.

На празника присъстваха представители на Областната управа, на ръководството на болницата и целия екип на Акушеро-гинекологичното отделение, зам.-кметът Марин Захариев и д-р Дариткова.

Символично на Бабинден бяха измити ръцете на началникът на отделението д-р Стефан Тодоров. Деца от читалище „Балкански просветител” и представители от пенсионерския клуб в квартал Райково поздравиха лекарите и медицинския персонал с кратка програма. Пред гостите и своите колеги д-р Тодоров, заяви че са изпратили 2013 г. с близо 600 бебета, като на фона на демографската криза в страната, броят на новородените се запазва.

От началото на годината има 30 раждания, което е добър старт. Зам.-кметът на Смолян Марин Захариев заяви, че лекарите са късметлии и хора, в чиито ръце всеки ден се ражда човешки живот. Той им пожела много здраве, воля и успехи. Захариев апелира към по-младите жители на общината, да създават повече работа на лекарите в Акушеро-гинекологичното отделение и изрази надежда да има повече родени бебета през тази година. Той поднесе по един гербер на всеки член от екипа на отделението.