Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
С реставрации по проект Златоград увеличава атракциите и туристите

С реставрации по проект Златоград увеличава атракциите и туристите

Публикувана на 15.11.2013 | 06:13
1311 прочитания
снимка: www.zlatograd.bg
снимка: www.zlatograd.bg


В Заседателната зала на Общинска администрация се проведе заключителна пресконференция за проект „Повишаване на туристическата атрактивност на град Златоград”, съобщават от пресцентъра на община Златоград.

Кметът на община Златоград – Мирослав Янчев определи проекта като изключително важен за икономическото развитие на региона, който ще окаже положително влияние върху устойчивото развитие на туризма в Златоград. Стойността на проекта възлиза на 983 736, 45 лв., с които средства бяха реставрирани три сгради – паметници на културата от местно значение:

Взаимното училище, в което се помещава и Музейната сбирка „Просветното дело в Средните Родопи”, Чалъковата къща и Пачиловата къща, приютила Музейната сбирка на съобщенията. Монтираха се четири атрактивни спирки във възрожденски стил, поставени на ключови места в града. С оглед разнообразяване на туристическия продукт вече се предлагат атрактивна анимация и увлекателни екскурзоводски беседи.

Възродени бяха характерни местни традиции и обичаи, пресъздадени по атрактивен начин, провокиращ нови форми на туризъм в Златоград. Акцент в проекта бе демонстрация на живо на традиционна родопска сватба с изпълнение на всички характерни за Златоград от времето на Възраждането ритуали, в която участваха реална двойка младоженци. С реализацията на този проект Златоград се стреми да повиши туристическия си потенциал и с предлаганите нови атракции да се превърне в предпочитана дестинация, за посещение и престой, на повече туристи.

© пресцентър на община Златоград