Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
С всеки ден нараства броят на младежите, които напускат маданско село

С всеки ден нараства броят на младежите, които напускат маданско село

Публикувана на 17.03.2014 | 09:55
1429 прочитания


Още млади хора напускат маданското село Букова поляна, съобщава кметът на населеното място Ахмед Ахмедов.

По думите му досега предимно семейства тръгваха на гурбет, но през тази година много младежи до 29 години, които не са семейни, тръгват за Англия. Той уточни, че те вече не са обнадеждени, че от държавата ще бъдат включени в програми по заетост и затова се насочват към други страни, тъй като в техния регион нямат никакво препитание.

В Англия ще се включат основно в беритбата на ягоди и други дейности в селското стопанство. Ахмедов уточни, че от селото има много семейства, които от години работят целогодишно в Холандия и Испания и се завръщат веднъж годишно в селото за около месец през май или юни. Кметът допълни, че много от мъжете в селото работят в строителния сектор във вътрешността на страната и за тяхна радост меката зима е помогнала да не прекъсват дейностите си, защото тези доходи са основни за семействата им.