Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Събират 500 британци на събор в Родопите

Събират 500 британци на събор в Родопите

Публикувана на 02.05.2012 | 13:49
1817 прочитания


500 британци се събират на събор в Родопите за втора поредна година. "Уведомили са ме, че ще построят на ливадите тази година две сцени, а не както миналата една. Съборът са нарекли "Ливада в планината за англичани - 2012" и ще се проведе в началото на юни", съобщи кметът на село Полковник Серафимово Михаил Василев.

Присъствието на чуждоезичният събор на палатки над селото е с покани-пропуски, които се купуват на специална интернет страница, обясни кметът. Цените за участие са високи и българите се отказват, така си остава изцяло английско мероприятие, казва Василев.

Идеята за нетрадиционното парти дошла от синовете на Дънкан, първия заселил се англичанин в родопското село през 2004 г.  Между техно и диско ритмите по баирите на събора миналата година звучаха и най-известните родопски песни на каба гайда в изпълнение на 17-годишен родопчанин.

 Близо 100 англичани меломани, на възраст от 17 до 30 години, повечето от които студенти от Лондон и Кеймбридж, дойдоха миналата година за първи път и заявиха, че пак ще идват на родопските поляни. Очаква се отново да пристигнат 15 английски диджеи, които са редовни участници в един от най-добрите британски фестивали Secret Garden Party, както и домакини на партита в Лондон и испанския Ибиса.

Според организаторите от Rare Bear Productions, къмпингът в родопски гори е идеалният начин да се почуства музиката със сърцето, нещо което нашенци знаят от векове.