Салих Аршински: ДПС ще работи в посока за включване на община Смолян в Програмата за развитие на селските райони

Публикувана на 26.10.2013 | 16:20
807 прочитания

Движението за права и свободи ще работи в посока за включване на община Смолян в Програмата за развитие на селските райони, заявява областният председател на ДПС, по повод опасността община Смолян отново да остане извън обсега на програмата през следващия програмен период.

По думите му, критериите на програмата се определят от Брюксел. „Правителството на г-н Орешарски и Областната управа на Смолян полагат усилия да направят така, че най-малко селата, ако не и цялата община да участват в Програмата за развитие на селските райони, но това е процес, в който водеща роля имат институциите в Брюксел.”, каза Аршински. Той поясни, че ще е доволен ако успеят да преговорят тези правила с тях, но в крайна сметка това е процес на предоговаряне.

Аршински припомни, че област Смолян бе предложена за приоритетна област в новия програмен период. „Продължаваме да полагаме тези усилия и специално ДПС като политическа сила, подкрепяща правителството на Орешарски ще работи в посока така, че област Смолян и конкретно община Смолян, като единствена неучастваща община да бъде включена в Програмата за развитие на селските райони”, каза Аршински.

Правителството на Орешарски и областния управител като пряк представител на държавата в областта ще поискат преразглеждане на тези условия и включването на Смолян като приоритетна област, подчерта Аршински. „За първи път се прави, ще продължаваме да работим в тази посока”, заключи Салих Аршински.