Съмнения за източване на ГОРУБСО

Публикувана на 17.04.2012 | 19:15
1985 прочитания


Лошо управление или счетоводни машинации са причина за тежкото състояние на добивното предприятие ГОРУБСО-Мадан. Това стана ясно от думите на зам.-министъра на икономиката Делян Добрев пред “Дарик”. Според него лошият вариант е компанията “умишлено да е завишавала разходите си, за да излиза на загуба”.

От 2002 г. досега добитите количества руда са нараснали с повече от 20%. “Цените на металите също нарастват и предприятието не би трябвало да е на загуба”, коментира Добрев.

В същото време миньорите вчера поканиха премиера Бойко Борисов, защото само той можел да реши проблемите им. “Ръководството излъга двама министри, сега чакаме намесата на министър-председателя”, декларираха миньори , които не са получавали заплати от миналия октомври.

“Не мога да прехвърлям вината за положението в ГОРУБСО на друг. Една от причината за проблемите е лошият мениджмънт и затова в края на февруари сменихме ръководството на рудниците”, коментира пред “Труд” шефът на “Интертръст холдинг” Роберто Младенов. По думите му до 30 дни рудникът ще трябва да изпълни предписаните от министерството забележки, за да запази концесията си. Ако не се справи, пари ще му бъдат дадени от мажоритарния собственик - “Интертръст”.

© Труд