Само да не се окаже, че турското общество е по-зряло от нашето!?

Публикувана на 03.06.2013 | 11:06
1224 прочитания
Автор: Селвие Караахмедова
Източник: www.bgdnes.bg
Източник: www.bgdnes.bg


Десетилетия наред в главите на обикновените българи се наслагва идеята за изостаналостта на Турция, за липсата на съзряло общество, поставя се под съмнение нейната "светска" страна. Но в последните дни гражданите на републиката показаха точно обратното.

Размириците продължават трета нощ - над 100 души са ранените и стотици са задържаните, но демонстрациите не стихват! Плановете на правителството за реконструкция на  парка "Гези" в Истанбул срещнаха решителния отпор на турската общественост и изглежда, че обществото няма да остави това просто да отмине...

Не ми се ще да правя горчивата съпоставка между техните и нашите протести, защото смятам, че и те, както и ние имахме обща цел. За съжаление, някъде по пътя към успешното ú постигане обаче ние се разединихме или по-точно НИ разединиха. В нашия случай по-голямата част от медиите започнаха да насаждат идеите, с които сложиха края на обединението, заставайки не зад нашите интереси, които трябваше да бъдат интереси на цялата общественост, но уви!

Не зная как ще завършат протестите в Турция, но се надявам да не ги споходи участта на нашите. Протестът е формата, чрез  която да се покаже едно зряло демократично общество. А ние ще си научим урока за следващия път, защото с всеки изминал ден се подготвяме все повече, учим се, търсим, познаваме и ще дойде ден, в който медии и политици не ще могат да ни манипулират ТОЛКОВА ЛЕСНО!