Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Само един първокласник тази година ще тръгне на училище в Широка лъка

Само един първокласник тази година ще тръгне на училище в Широка лъка

Публикувана на 19.08.2013 | 13:29
1159 прочитания


Само един първокласник ще има наесен в Широка лъка, съобщава кметът на селото Васил Седянков.

Миналата година са били седем. „За следващите една-две години идва резерв от детската градина. Има по 4-5, до 6 дечица, но за тази година е критично”, каза Седянков. Директорът на училището - госпожа Маруся Бочукова, може да защити пет деца в паралелка. Ако са по-малко трябва да е смесен клас. „Този катарзис предстои да го преживеем рано или късно”, каза Седянков и допълни, че наесен, в началото на септември, с обществения съвет ще имат среща с населението, за да ги запознаят с проблемите на образованието, защото жителите на селото искат да има училище, но няма как с административни мерки то да се закрепи.

Училището е защитено от държавата и общината е направила всичко, което е могла.
Седянков каза още, че намаляването на броя на учениците ще доведе и до съкращаване на педагогически и на помощен персонал. В такъв случай предимство ще имат местните специалисти, а някои от пътуващите трябва да бъдат съкратени.

© Фокус