Самодейците от маданското читалище се завърнаха от Балканския шампионат в Хисаря със злато и сребро

Публикувана на 11.06.2014 | 11:11
954 прочитания
снимка: www.madan-news.com
снимка: www.madan-news.com


Самодейците от НЧ „Иван Вазов-1999” се завърнаха от Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2014”, който се проведе в град Хисаря със златен и сребърен медал. Танцовият състав „Родопски кристал” с ръководител Екатерина Лазарова извоюва златото със своето уникално изпълнение на „Родопска китка”. Групата за автентичен фолклор с ръководител Бистра Панджилова спечели сребърен медал с изпълнението на песните: „Марушчице, гиздаво девойче”, „Китко зелена, червена” и „Юначе лудо и младо”.

Двете групи бяха удостоени и с много други отличия: грамота за лауреати на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – жива вода 2014”; грамота за съществен принос при съхранение и развитие на Балканските традиционни народни изкуства; диплом за „Балкански шампион” и „Балкански вицешампион”, препоръка на групите за участие в Европейския шампионат по фолклор „Euro Folk” в Несебър и Слънчев бряг.

Танцов клуб „Родопски кристал” получи и специална грамота „ИЛИЯН Д. НИКОЛОВ” за осъществената приемственост между поколенията. Грамотата е инициирана в памет на създателя на Старопланинския събор „Балкан фолк”.