Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Съвсем скоро започват ремонтите на отделенията на девинската болница

Съвсем скоро започват ремонтите на отделенията на девинската болница

Публикувана на 18.10.2013 | 17:27
844 прочитания


Приключва обществената поръчка за ремонт на отделенията в затворената от повече от две години болница в Девин и до седмицата-две, спечелилият изпълнител ще започне ремонта, споделя кметът на Девин Цветалин Пенков.

Обществената поръчка за медицинското оборудване също тече в момента. Средствата от Министерството на здравеопазването – 400 000 лв. вече са преведени на общината, като 167 000 лв. са за ремонт, а 230 000 лв. за оборудване. По думите на Пенков, средствата за ремонт няма да са достатъчни, но има ангажимент от страна на министъра на здравеопазването за допълнителни средства, които да обезпечат цялата поръчка по ремонта, която е в размер на около 400 000 лв.

Максималният срок за ремонта на отделенията е около 45 дни, но отделенията ще се предават поетапно и има готовност да сформиране на екипи за работа, увери Пенков. „Всичко това обаче е свързано пряко с поетите ангажименти за средствата, които трябва да ни бъдат предоставени от Министерството на финансите за покриване на възнаграждения, осигуровки, капиталови и други разходи. Тези средства са около 1,6 млн. лв., а на този етап има поет ангажимент към нас около 1 млн. лв. да бъдат преведени.”, допълни кметът на Девин.

Според него, без превеждането им ще ние трудно да се започне каквото и да било. „Реалистичният вариант, с елемент на оптимистичност е болницата да заработи до края на годината, но в крайна сметка е важно, че се работи в правилната посока”, заключи Цветалин Пенков.

© Фокус