Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Съюзът на читалищата в България подкрепя Роженския събор и ще участва в него

Съюзът на читалищата в България подкрепя Роженския събор и ще участва в него

Публикувана на 12.02.2015 | 12:57
1335 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


Върховният читалищен съвет /ВЧС/ на първото си заседание т.г. разгледа писмото на кмета Николай Мелемов, с което Съюза на читалищата в България се кани да бъде съорганизатор в подготовката и провеждането на Роженския събор. Това съобщи доц.Христо Гиневски, който е член на ВЧС.
 
Председателят на читалищния съюз Николай Дойнов е прочел писмото и го е поставил за обсъждане. В изказванията си, представителите от различните области са изразили одобрение относно възстановяването на този значим за България събор. Те са обявили, че ще участват в подготовката и организацията му. Това ще стане чрез участието на фолклорни, певчески, танцови и обредни състави от читалищата в България. 
 
Бях упълномощен от името на ВЧС да изразя тази готовност на Съюза на читалищата за пълната им подкрепа и участие в Роженския събор, посочи доц. Гиневски. Върховният читалищен съвет е решил да осигури дипломи и статуетки за първите три състава.
© пресцентър на община Смолян