Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Седмокласничка от Доспат върна портомоне с 800 лева

Седмокласничка от Доспат върна портомоне с 800 лева

Публикувана на 20.04.2012 | 18:56
3832 прочитания


Седмокласничката Ирена Димитрова от Доспат намери загубено портмоне с 800 лв. и го върна на собственика. Портфейлът бил на казанчето в обществената тоалетна в родопския град. Ученичката го намерила и се обадила на майка си. "Каза тежко е портмонето вътре има много пари и две дебитни карти. Казах й, че трябва да ги върнем на собственика, иначе ще берем грях", разказа майката Фатме Касъклиева.

В портфейла двете с дъщеря й намерили имената на собствениците Ридван и Фикрие Чаушеви и попитали в града как да издирят телефона им. Открили го по касова бележка към мобилен оператор. "Обадихме се и дойдоха след час. Хората през декември м.г. се бяха върнали от гурбет в Холандия. Имат малко детенце. Като видя портмонето, жената се разтрепери и разплака", разказва Касъклиева.

Фикрие дошла в Доспат на зъболекар, загубила портмонето и се усетила, когато трябвало да плати за транспорта до селото си Бръщен. Каза, че е щяла да получи инфаркт, така се притеснила, а след като сме върнали портмонето каза, че дъщеря ми вече й е посестрима до живот, разказва Касъклиева.

Благодарното семейство успяло да им даде 30 лв. за награда, въпреки се че дърпали. 50-годишната майка на Ирена е вдовица, има две дъщери, едната вече е омъжена в доспатско село. Работи като чистачка в БКС на минимална заплата. Заедно с пенсията от мъжа й и детските се събира доход от 400 лв. Не стигат парите, но уча децата си на честност, чужди пари не искам, казва жената.