Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Сектата „Михирджи” търси поддръжници в Кърджали, лидерът й имал телевизия в САЩ

Сектата „Михирджи” търси поддръжници в Кърджали, лидерът й имал телевизия в САЩ

Публикувана на 26.04.2012 | 16:24
1690 прочитания


В Кърджали и региона са правени опити за организиране на събрания на ислямската секта „Михирджи", но местното мюфтийство реагирало адекватно и алармирало органите на реда.

Това съобщи главният мюфтия Мустафа Хаджъ. За опитите на „Михирджи" да вербуват привърженици в Родопите и Делиормана, Главно мюфтийство подготвяло писмо.

"Членовете на сектата "Михирджи" искат да покажат, че техният главатар е пратеник на Аллах подобно на Мохамед, което ислямската религия категорично отхвърля", обясни Мустафа Хаджъ.

Той добави, че по негови сведения сектата произхожда от САЩ, където лидерът й дори имал собствена телевизия, чрез която извършвал проповедите си.

Водач на „михирджиите" е Искендер Евреносоглу (на снимката), който живее в град Чесапейк, щата Вирджиния. През 2009 година срещу него е било повдигнато обвинение за изнасилване.

© 24 родопи