Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Село Богутево

Село Богутево

Публикувана на 04.03.2014 | 11:39
1853 прочитания
снимка: vbox7.com
снимка: vbox7.com


Богутево е село в южна България. Намира се в пределите на община Чепеларе и е на 1390 метра надморска височина. Село Богутево се намира в горното течение на Чепеларска река. Това е едно от най-старите селища в община Чепеларе. Към настоящия момент там живеят около 200 човека.

Разположението на селото в красивата Родопа планина е предпоставка за развитието на целогодишен селски туризъм. Близостта до известни ски писти в региона Чепеларе и Пампорово обуславят зачестилата му посещаемост през зимните месеци. В селото се провежда годишно традиционен събор-курбан в началото на месец май.

Селото придобива широка известност в пресата чрез инициативите на местното население за събиране на средства за поощряване на развитието на селския туризъм. Тези инициативи са подпомагани финансово и от чуждестранни фондации за социално благоустройство.

© bg.wikipedia.org