Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Село Рибново

Село Рибново

Публикувана на 07.03.2014 | 15:10
2159 прочитания


Село Рибново се намира в планински район. Там живеят около 2500 човека, всички изповядващи ислям. Това е най-голямото село на територията на община Гърмен. То е разположено на 21 км от общинския град. Селото е разположено на около 1100 метра надорска височина.

През зимата е сравнително пълно, а през лятото населението драстично намалява. Това е така, защото тъй като няма препитание в района, много от жителите отиват да работят в по-големите градове в страната. Има и такива, които работят и в чужбина.

Село Рибново се слави с това, че там се провеждат едни от най-интересните сватби в нашата страна. Сватбите се правят предимно през зимата, когато всички хора се приберат в селото. Сватбите там са като в приказка- цветни, изпълнени с традиции и ритуали. Продължава няколко дни, като има строга последователност, която се спазва строго през поколенията.