Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Село с 200 жители посреща над 2000 гости за английски фестивал

Село с 200 жители посреща над 2000 гости за английски фестивал

Публикувана на 09.06.2017 | 12:08
4273 прочитания
Автор: Теодора Илиева
Meadows in the Mountains - BG
Meadows in the Mountains - BG


Тази вечер в 22 часа е официалното откриване на четиридневния Английски фестивал Meadows in the Mountains в родопското село Полковник Серафимово. Първите пристигнали и заявили участие освен от Англия са и от САЩ, Полша, Турция, Гърция и вече са над 2000 души, казва кмета на селото Христо Мусорлиев. Музикалното събитие се организира от английски семейства, които живеят в Полковник Серафимово. „От цял свят идват за този събор, предимно млади хора, но има и много българи през последните години. Някои се настаняват по къщите, други са на палатки по поляните“, коментира кметът.

Фестивалното селище е разположено на един от върховете край Полковник Серафимово – "Боже име", но се вижда от селото. В английските сайтове мястото се описва като спиращо дъха с красивите гледки от планината и неповторимите изгреви. За всяко събитие билетите се запазват по интернет, като цената им е между 60 и 120 евро. Различни музикални стилове ще бъдат представени на четири сцени.

 

Кметът на родопското село казва още, че през последните години в Полковник Серафимово 10 английски семейства са закупили къщи,  но 4 от тях пребивават постоянно, а другите –  само през лятото. По регистър местните жители са 110, но в селото постоянно живеещите са около 200 души.