Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Семинар за педагози в борбата срещу наркоманиите в училищната среда се проведе в Смолян

Семинар за педагози в борбата срещу наркоманиите в училищната среда се проведе в Смолян

Публикувана на 04.04.2013 | 09:44
1009 прочитания


В община Смолян се проведе обучителен семинар на тема: "Зависимости и интервенции при зависими поведения в училищна среда”, съобщиха от пресцентъра на общината. В него участваха медицински специалисти и педагогически съветници към училищата в областния град.
 Събитието се организира по инициатива на Общински съвет по наркотични вещества – Смолян и Превантивно-информационния център по наркомании в Общината.
Целта на семинара е ограничаване употребата на наркотиците, споделяне на добри практики и повишаване съпричастността на организациите и обществото като цяло.
 Водещ на обучението беше психологът Елеонора Желева, която подробно представи на участниците информация за ефективна превенция на наркомании. Заедно с това се обсъдиха и нови идеи за превенция, които възникнаха в хода на семинара.
Участниците получиха материали-дипляни, Справочник на наркотичните вещества, както и комплект с презентации за най-широко употребяваните психоактивни вещества, които да им бъдат от полза при работата в училищата.