Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Септемврийски избори

Септемврийски избори

Публикувана на 05.07.2013 | 08:52
1223 прочитания
Автор: Селвие Караахмедова
Източник: www.novanews.bg
Източник: www.novanews.bg


Въпреки, че в момента се тиражира версията за отлагане на изборите, за да не се дестабилизира допълнително страната, безспорно най-добрия изход от ситуацията е - нови избори на есен, колкото и това да не се нрави на част от политическия елит. Но трябва да боравим с факти за да докажем нуждата от септемврийските избори, а те са доста.

1.Кабинетът в момента е неефективен. За хората, факта, че г-н Пеевски не е шеф на ДАНС, съвсем не означава, че "групата", чиито интереси представлява е отстранена от властта. Заради това си решение, както и много други, доверие в настоящия кабинет няма. Затова, той и не може да функционира ефективно - няма стабилна основа, няма подкрепата, за да осъществи целите заложени в него.

2.Подготовката за избори през септември ще даде време да възникне нова дясна партия. Надеждата за момента е, че в процеса са протестите може да се зароди нова дясна партия, излъчена и подкрепена от народа. Коалиция между старите сини партии също е вариант. Например - СДС и ДСБ, могат да излязат с общи листи и да включат голям брой експерти, с което да се увеличи представителността на коалицията.

3.Не е неизбежно.  Няма непременно ГЕРБ да се върне на власт. Срещу предсрочните избори на есен, мнозина извеждат като аргумент против, опасността ГЕРБ да се върне на власт. Това зависи от развоя на събитията, от предложените нови партии и формации, от това до колко хората наистина искат ПРОМЯНА.

Трябва обаче да  се вземе в предвид, че промените в изборния кодекс трябва да са факт, за да са едни такива избори легитимни, от гледна точка на българския народ. Да не забравяме, че изборите в сегашната им форма ни доведоха до това положение - протести, бунтове, недоверие, липса на парламентарно представителство на по-голямата  част от българския народ.

Изборите на есен, могат да променят нещата, ако българите продължават да вярват в самата промяна и да се борят за постигането и.