Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Шест са отстреляните сиви хищници в Смолянско от началото на годината

Шест са отстреляните сиви хищници в Смолянско от началото на годината

Публикувана на 14.11.2013 | 16:32
1482 прочитания
снимка: wikipedia.org
снимка: wikipedia.org


Шест вълка са убити в Смолянско и два са ранени от началото на годината досега, съобщава секретарят на Ловно-рибарско дружество „Сокол” – Смолян Алекси Инджов.
По думите му отстрелът на вълци е много труден, тъй като те са хитри животни и са много бързи. Освен това се наблюдава, че и популацията им е увеличена. В ловните райони ловците са попадали на следи, оставени от малки вълчета. Сега ловните дружинки трябва да правят повече чакала и да залагат стръв, тъй като засега това се оказва най-ефикасен метод.

Добрата новина е, че Управителният съвет на Ловно-рибарско дружество „Сокол” – Смолян е взел решение, тези ловци, които са убили вълци да бъдат възнаградени. На ловджиите от ловната дружинка на село Елховец, които тази неделя убиха два вълка от сдружението ще им дадат по 120 лв.

Предполага се, че тази вълча глутница често преминава през границата с Южната ни съседка Гърция и пребивават и в България, и в Гърция. „Вече няма никакви заграждения, а те преследват дивеча, независимо от коя страна на границата се намира”, каза Алекси Инджов.