Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Шест жилищни сгради в Момчилград вече са одобрени за безплатно саниране

Шест жилищни сгради в Момчилград вече са одобрени за безплатно саниране

Публикувана на 06.03.2015 | 13:05
1864 прочитания
снимка: momchilgrad.bg
снимка: momchilgrad.bg


Шест договора за безплатно финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са подписани между община Момчилград, областна управа и „Българска банка за развитие" АД.  Това съобщават от пресцентъра на община Момчилград. Три от жилищните сгради се намират в многолюдния квартал „Единадесет“ – бл. 8, бл. 10 и бл. 12. Одобрени за финансиране са още жилищните блокове „Гюмюрджинска №67“, „Маказа №69“ и „Момчил Войвода №7“.
 
Регистрирани сдружения на собственици в бл. 4 и бл. 9 в квартал „Единадесет“ са изпратени в Областна управа за проверка. На следващ етап ще бъдат парафирани и от Българската банка за развитие, с което се урежда целевото им финансиране. Предстои регистрирането на сдружение на собствениците в бл. 11, чиито живущи са в етап на кандидатстване. 
 
Повече от 200 граждани са консултирани на място в Община Момчилград от началото на програмата. Горещите телефони за информация за условията за кандидатстване са 03631/7854 и 03631/ 7867;
Община Момчилград има изготвен списък на жилищните сгради, които отговарят на условията за саниране по Националната програма за енергийна ефективност. Общият им брой е 14, като шест от тях вече имат сключени договори. Очаква се да бъдат одобрени още две жилищни сгради.
 
Експерти определят разяснителната кампания на община Момчилград за твърде успешна предвид реалната възможност повече от 50% от жилищните сгради с над 36 апартамента да бъдат санирани безплатно.
© пресцентър на община Момчилград