Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Шестокласник от Смолян намери портмоне с пари и бижута и го предаде в полицията

Шестокласник от Смолян намери портмоне с пари и бижута и го предаде в полицията

Публикувана на 10.04.2013 | 10:46
1357 прочитания


13-годишно дете намери и върна портмоне с пари, документи и златен пръстен. Иван Стоев от Райково занесъл портфейла в полицията, а служителите на реда открили собственичката по данните от квитанцията за заплата й.

„Намерих го случайно до пенсионерския клуб в Долно Райково. Нито за миг не се поколебах и веднага го занесох в РПУ-то. Вътре имаше пари, лична карта и документи, както и златни накити, каза в събота Иван. Мисля, че така е редно да се постъпва.Така съм възпитан и мисля, че всеки човек трябва така да постъпва, когато намери нещо чуждо. Радвам се, че дежурният полицай издирил собственика и той си получил изгубеното портмоне", казва момчето пред "Смолян прес".

Иван Стоев е шестокласник в Шесто ОУ в Смолян. Има двама по-малки братя-близнаци. Намереното портмоне е на 54-годишна жена, която работи в болницата и живее на квартира в Долно Райково.