Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Ще се размине ли бурята в Източните Родопи- напрежението неимоверно расте!!!

Ще се размине ли бурята в Източните Родопи- напрежението неимоверно расте!!!

Публикувана на 07.01.2014 | 14:41
1233 прочитания


3-ти януари мина, а от фирмите изкупвачи на тютюн няма и следа в неделинския край.
"Все още не е започнала изкупната кампания на тютюна, напрежението сред тютюнопроизводителите започва да става нетърпимо и никой вече няма да може да ги спре да започнат протести"- споделя кметът на Община Неделино Стоян Беширов.

Въпреки уверението на министъра на земеделието, че след 3 януари ще започне изкупната кампания, до днес никой представител на изкупвачите не се е обадил.  Тютюнопроизводителите са чакали изкупвачите вчера, днес също ги чакат, до края на деня също имат надежди да пристигнат. Но ако до 10 януари не започне кампанията, протестите са неизбежни и никой не би бил в състояние да ги спре.

По думите на Беширов обаче напрежението може да ескалира и тогава, когато се види на какви цени ще се изкупува продукцията. Според кмета държавата може да реши проблема с ниската изкупна цена на тютюна, като отнеме лиценза на търговските дружества, ако те са нелоялни към тютюнопроизводителите, жалко е обаче за производителите, които са вложили много труд, надявайки се той да бъде подобаващо възнаграден.