Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Сирийското семейство от Елин Пелин вече живее в родопско село

Сирийското семейство от Елин Пелин вече живее в родопско село

Публикувана на 07.09.2017 | 15:11
8873 прочитания
Автор: Теодора Илиева
Снимка:nase-to.blogspot.bg
Снимка:nase-to.blogspot.bg


​Сирийското семейство Джабер, което живееше в Елин Пелин и на което общината отказваше да ги регистрира, от близо месец вече живее в родопското село Устина, съобщи кметът на населеното място Нели Бундева. „Причината да дойдат в нашето селото е, че собственик на дърводелски цех в село Брестовица е предложил работа на бащата Фахим и на сина им Ахмат. Майката се казва Фатима и за сега се занимава с къщната работа“, каза кметът.

Село Устина е на около 25 км от Пловдив  и на 8 км от село Брестовица, където работят Джабер.

Семейство живее в къща под наем, която се намира накрая на селото. Все още не са регистрирани, но собственикът на къщата Страхил Джуров вече е уведомил кметството и по думите на Бундева след като представят необходимите документи и се извършат проверките по закон, няма да е проблем да бъдат регистрирани.  

Според Нели Бундева семейството се приема много добре от жителите на Устина, за разлика то тези на Елин Пелин, които организираха протести против настаняването им в града. Съседите им са с много добри впечатления от тях. Казват, че са сърдечни и усмихнати хора.