Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Скален феномен "Слона"- съвършенството, което ни оставя без думи

Скален феномен "Слона"- съвършенството, което ни оставя без думи

Публикувана на 24.02.2014 | 15:50
2235 прочитания
снимка: smolyanpress.net
снимка: smolyanpress.net


На брега на река Въча, сред Родопите се намира една изключителна природна забележителност. Тя има формата на екзотично животно и затова носи названието "Слона".

Скалният феномен се намира на 4 км от град Девин, в непосредствена близост до село Настан. Жителите на Настан имат възможността да се наслаждават на изключителното скално образувание, изваяно от бога. Скалата завършва с твърд каменен стълб, приличащ на хобот на слон.

Разбира се и около тази скална забележителност витаят легенди. Една от тях гласи, че между устата и хобота на слона е имало отвър към пещера, където е извирала вода с лечебни свойства. Легендата гласи, че хората масово посещавали този район и след като се умивали с водата, за тях настъпвало изцеление.
Природата в района е невероятно красива- родопската палитра от цветове през четирите сезона е като родопско китено халище, което омайва сетивата с очарованието и съвършенството си...

© Родопчани