Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
След 3-годишно прекъсване Кърджали е на път да се сдобие отново с кино

След 3-годишно прекъсване Кърджали е на път да се сдобие отново с кино

Публикувана на 24.04.2012 | 19:05
1255 прочитания


След 3 годишно прекъсване Кърджали е на път да се сдобие отново с кино. 2200 лева на месец без ДДС ще трябва да плаща новият наемател на кино-залата в сградата, където се помещават областната и общинската администрации в Кърджали, известна още като белия кораб. Отделно за откритите площи пред залата наемателят ще трябва да плаща още 300 лева на месец.

Търгът с тайно наддаване за новото (старо) кино на Кърджали вече е обявен, той ще се проведе на 22 май,  съобщи на брифинг областния управител на Кърджали Иванка Таушанова.

Предишният наемател на кино-залата се отказа от стопанисването на залата поради непосилния наем от 4800 лева на месец. На практика настоящия търг се явява втори в търсенето на наемател, които да осигурява киното на Кърджали, което на практика не съществува от 2009 година насам, съобщава радио "Дарик".

Спечелилият търга ще стопанисва през  следващите десет години не само киносалона, но и кафето, като общата площ на обекта е  близо 600 квадратни метра, уточни тя. Към него се предоставят и открити площи, които се  използват през месеците от април до октомври включително.

Сред условията за стопанисване на обекта е да се извършват прожекции на филми най-малко осем пъти месечно, а в срок до шест месеца след сключване на договора за наем, да оборудва киносалона,  да го въведе в експлоатация и да извърши редица ремонтни дейности в полза на областна администрация Кърджали, без право на обезщетение. Да предоставя Киносалона за провеждане на мероприятия на държавни структури и на обществени (неполитически) организации, безвъзмездно, до 24пъти годишно

© 24 родопи