След снежна буря, мъж открива гъска прегърнала кученце, спасила го от измръзване

Публикувана на 22.11.2021 | 18:28
10818 прочитания


Виждали сме стотици сърдечни снимки на емоционална връзка и съпричастност между животни. Интернет е пълен с очарователни примери за приятелство между животни, като куче и морско свинче или патица и котка, наслаждаващи се на очарователни животински лудории, но по време на полярният вихър, който удря  Северна Америка през януари 2019 г , един мъж се натъква на покъртителна гледка. 

„Мъжът намира гъска на улицата, която треперела, залепнала за стълб в Монтана, гъската приютявала с крилата си кученце, което щело да умре от студ. Имаме толкова много да научим от животните.” – Споделят очевидци.

Една стара китайска поговорка гласи:

„Ако искате щастие за един час, поспете. Ако искате щастие за един ден, отидете на риболов. Ако искате щастие за една година, наследете цяло състояние. Ако искате щастие за цял живот, помогнете на някого.”

Abandoned puppy freezing in the street until goose warms him with her wings

Животните никога не забравят да си помагат и да облекчат трудния живот в животинското царство. Със сигурност вече сте чували някои истории за животните, които спасяват приятелите си и си помагат взаимно. 

Тази снимка на гъска, загряваща треперещото кученце с крилете си, са истнският пример за това. Гъската използва човката си, за да успокои сладкото кученце, а и да гарантира, че то спи спокойно под топлите и криле.

Някои животни са особено дружелюбни и лесно установяват връзки с животни от друг вид. Това, което отличава приятелството от оцеляването е, че животните нямат друга полза от тези отношения, освен да имат компания на другото животно. 

Кучетата са добре известни като послушни и любезни същества, които могат да се сприятелят с почти всяко друго животно.

По подобен начин повечето гъски са приятелски настроени, а някои могат да се обвържат с вас като куче, да ви следват наоколо, да наблюдават всичко, което правите, и да ви дават “гъши прегръдки”.

Затова не бива да сме толкова изненадани от това дуо!

Споделете тази прекрасна история с вашите приятели!