Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
След вълчия курбан и държавата отхапа от стадото на родопски овчар

След вълчия курбан и държавата отхапа от стадото на родопски овчар

Публикувана на 03.04.2013 | 10:08
1092 прочитания


Станал известен покрай вълчите нападения и дарението от управляващата партия през изминалата година, за овчаря от рудоземското село Поляна Красимир Демирев, отново предстоят тежки дни. Наскоро стана ясно, че субсидиите, които са предвидени, за неговата дейност, са с 19 хиляди по-малко от миналата година. Той се жалва, че размерът на тези субсидии няма да бъде достатъчен, за да изхранва стадото си.

Припомняме, че след вълче нападение през  изминалото лято, стадото му намаля с 52 овце. Сериозно застрашен от фалиране, заради кредитни задължения, той беше подпомогнат с 10 хиляди лева- средства, изпратени му от партия ГЕРБ. С тях той купи нови животни. Но не може да смогне с издръжката на стадото, заради орязаните субсидии.

Сега отново е изправен пред сериозно изпитание, защото въпреки че е сигнализирал за хищническото нападение, това не е взето под внимание и от фонд "Земеделие" му обяснили, че заради липсващите животни, несъответствието в стадото му надхвърлило 20% и затова няма да получи годишното подпомагане. А по мерките на Агроекология и единни плащания за площ, сумите били доста орязани.

© Смолян прес