Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Служители от РДГ - Смолян са извършили над 430 проверки през юни

Служители от РДГ - Смолян са извършили над 430 проверки през юни

Публикувана на 10.07.2012 | 11:50
1035 прочитания


През юни на територията на Регионална дирекция по горите - Смолян са извършени 431 проверки. Това каза директорът на дирекцията инж. Венцислав Фурлански. Инспекторите са проверили 150 превозни средства, транспортиращи дървесина, 67 обекта, в които постъпва, преработва се или се експедира дървесина. Инспектирани са 82 сечища, извършващи дърводобив. Проверени са и 132-ма риболовци.
Инж. Фурлански, посочи че горските инспектори са съставили 66 констативни протоколи и 6 акта за установяване на административни нарушения, всички по Закона за горите.
По думите му, през периода едно от най-фрапиращите нарушения е констатирано на 22 юни в землището на село Гела, попадащо в териториалния обхват на Държавно горско стопанство - Широка лъка. Служители на Регионална дирекция по горите – Смолян установяват незаконна сеч на 23 куб. м немаркирана иглолистна строителна дървесина и дърва за огрев. Горските служители констатират, че нарушителите са лица от бригадата, която извършва дърводобива в тази територия. Те са заловени в момента на извършване на сечта и извозване на дървесината. Съставени са констативни протоколи, а извършителите са задържани. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на ОД МВР и РУ „Полиция” – Смолян и е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

© ФОКУС