Смолянчанин е в топ 20 на най-добрите сноубордисти в света

Публикувана на 25.04.2014 | 14:55
987 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


Състезателят на Сноуборд клуб ”Свободно европейско общество”- Смолян, Константин Славов, бе отличен с Купа “Надежди” на Българската федерация по ски. Това съобщават от пресцентъра на община Смолян.

Призът се връчва в дисциплината Сноуборд Свободен стил – момчета за сезон 2013/2014. Това стана вчера на официалната церемония за закриването на ски сезона на БФСки в Парадайз център, София, съобщи председателката на Сноуборд клуб „Свободно европейско общество”-Смолян Росица Келбечева.

Наградата връчи генералният секретар на федерацията Пепа Мицева. Константин е ученик в осми клас в ГПЧЕ „Иван Вазов“ в Смолян. Младият сноубордист, който е състезател и на националния отбор по сноуборд, постигна този зимен сезон значителни успехи. Той спечели две първи места при момчетата в Държавното първенство по сноуборд в Пампорово на БФСки, в дисциплините Слоупстайл и Биг еър, второ място в Държавното първенство по сноубордкрос на БФСки в Пампорово. Константин Славов спечели състезанието по слоупстайл сноуборд Rookie Fest Bulgaria, в курорта Пампорово. Надпреварата бе старт от Световния руки тур World Rookie Tour, провеждан от Световната сноуборд федерация. Това му осигури директно участие във финала на Световния руки тур в Австрия в началото на април.

След надпреварата между най-добрите сноубордисти в света, смолянчанинът е на седемнадесета позиция в Световната ранг листа.

© пресцентър на община Смолян