Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Смолянчанин с доход 3 млн. лв. е в топ 20 на българите с най-високи доходи

Смолянчанин с доход 3 млн. лв. е в топ 20 на българите с най-високи доходи

Публикувана на 28.05.2012 | 15:23
1354 прочитания


Близо 114 млн. лв. са заработили първите двадесет граждани по доходи в страната, според обработените до този момент данъчни декларации за облагане на доходите. Това съобщиха от офиса на агенцията в Смолян. На първо място е столичанин, чийто доход е 13 млн. лв. Столичният бизнесмен е следван от пловдивчанин и варненец, като в топ 20 на най-богатите българи присъства и смолянчанин, чийто доход е в размер на 3 млн. лв.
1,212 млрд. лв. доходи от наеми и хонорари са декларирани в подадените годишни декларации за облагане на доходите в цялата страна. От тях 342 млн. лв. са посочените във формулярите като доходи от наеми на недвижимо имуществото. Останалите 870 млн. лв. са доходи от извънтрудови правоотношения, лицензионни и авторски възнаграждения, възнаграждения на артисти-изпълнители, продажба на изобретения и др.
В същото време общо 340 човека от Смолянка област са посочили в годишните си декларации, че искат да ползват едно или друго облекчение и по този начин да намалят дължимите от тях данъци. За цялата страна техният брой е 60 000, като общият размер на данъчните облекчения, с които са намалени данъчните основи, възлиза на 165 млн. лв.
Консултации за попълването, декларирането и внасянето на данъци, клиентите на НАП могат да получат по телефона от Информационния център 0700 18 700, на цената на градски разговор от цялата страна. Повече информация за плащането на данъци и осигурителни вноски, банковите сметки и кодовете за вид плащане, е публикувана на интернет страницата на НАП.

Етикети: НАП, доходи
© Фокус