Смолянчанин ще играе в турски сериал

Публикувана на 27.07.2012 | 02:07
2843 прочитания


Смолянският актьор Никола Пашов е избран за ролята на старейшина в турски сериал, който започва да се снима в България. Мегапродукцията планира да снима 78 серии на фантастичната история „Конници“, разиграваща се в номадските времена 3000 години преди Христа. Режисьор на филма е Сердар Акар, станал известен с филма си „Долината на вълците“, забранен в САЩ, съобщава "Смолян прес"

„Ще играя в първите три епизода старейшината Атабей в пророчески сън, който предсказва какво ще стане след 2 хиляди години и накрая ще ме убият. Първият сън, в който участвам, се развива в легендарното мистично минало по време на кланове с уникален начин на живот, управлявани от крале и кралици, времена с много размахване на мечове“, разказа актьорът.
Снимките ще започнат в Бистрица и района на София в началото на август т.г. като пристигнат турските актьори. Пашов сега пуска дълга брада за ролята.

65-годишният актьор има около 100 роли на сцената на смолянския театър, от които паметна е ролята му на Поп Кръстю Никифоров от пиесата на Константин Илиев „Великденско вино“. Има участие в два игрални и три телевизионни филма, последния от които „Корави старчета“, се очаква да бъде излъчен по БНТ през есента.