Смолянски полицаи ще следят за сигурността на туристите по Северна Гърция

Публикувана на 04.07.2017 | 18:25
2554 прочитания
Автор: Теодора Илиева


​Полицаи от Смолян ще дежурят заедно с гръцките си колеги по морските курорти в Северна Гърция. Това каза старши комисар Николай Димов – директор на ОД на МВР – Смолян по време на официалното отбелязване на професионалния им празник, на който сред официалните гости беше и директорът на полицейска дирекция в Ксанти Йоанис Караманлис.

Служителите ще бъдат командировани като част от българо-гръцки патрули през летния сезон, когато плажовете в южната ни съседка са пълни с български туристи.
Директорът на полицейската дирекция коментира, че съвместните патрули ще бъдат от полза и за туристите, и за полицията.

Българо-гръцките патрули ще започнат дежурствата си от 1 август, когато се очаква най-голям поток от български туристи по крайбрежието на Северна Гърция. Плажовете на Миродато, Керамоти, Авдира, Мароня, остров Тасос и др. са притегателно място за българските летовници през последните години.
Според местните гръцки медии се отчита увеличение на броя български туристи след откриването на граничните пунктове при Златоград и Маказа. С включването на български полицаи в дежурните патрули в курортите нашите туристи по-лесно ще комуникират с полицейските служби, ако се нуждаят от помощ.

Йоанис Караманлис заяви, че към момента няма изразени проблеми от страна на български туристи, които почиват в Гърция и ползват плажовете по Северното Беломорие. По повод празника на полицията  Караманлис поздрави българските си колегите. 

© Родопчани