Смолянски ученици станаха четвърти в страната в турнир по волейбол

Публикувана на 12.05.2013 | 11:56
997 прочитания


Отборът на ГПЧЕ „Иван Вазов” стана четвърти в България на провелото се в Смолян републиканско първенство по волейбол за юноши 11-12 клас, съобщават от пресцентъра на Община Смолян.
Нашите момчета стигнаха до престижното класиране след последователни победи в груповата фаза на турнира над отборите на ГПАЕ „Гео Милев” – гр. Бургас, с 3:0 гейма, ГПЧЕ „Христо Ботев” – гр. Кърджали, с 3:1 гейма и Първа Езикова гимназия - гр. Варна, отново с 3:1 гейма.
Като победител в своята група ГПЧЕ игра на 10 май/ изключително оспорван петгеймов мач срещу отбора на ПГ „Ген. Владимир Заимов” – гр. Сопот за определяне на финалната четворка. Отборът на Сопот успя да надделее в тайбрека и игра на 11 май за 1-2 място срещу другия финалист – отборът на ПГТХТ „Никола Стойчев” – гр. Разлог.
В малкия финал за 3-4 място момчетата на ГПЧЕ „Иван Вазов” загубиха срещу Първа Езикова гимназия – Варна. Отборът на Разлог пък победи юношите на Сопот с 3:0. За най-полезен играч на турнира бе определен Андреа Иванов от отбора на Сопот.

© Пресцентър на Община Смолян