Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Смолянският илюзионист Стефан Сунков спечели първо място на Балкански магически фестивал

Смолянският илюзионист Стефан Сунков спечели първо място на Балкански магически фестивал

Публикувана на 22.05.2017 | 10:29
7415 прочитания
Автор: Теодора Илиева


Смолянският илюзионист Стефан Сунков спечели първо място на Балкански магически фестивал в Белград, съобщи Мария Сункова развълнувана, която е майка на 18-годишния маг. Фестивалът се състоял на 20 и 21 май и в него са участвали 30 илюзионисти от всички балкански страни. Той е имал състезателен характер и се провел в два жанра. В първия жанр участниците са представили умениятата си да боравят с карти, а във втория са показали своите възможности в сценичната магия. Именно в този жанр младият маг завладял публиката и журито. Във фестивала участие са взели и още двама родопчани – Ивайло Синапов от Мадан и Николай Маргаритов от Смолян. 

Стефан Сунков е известен с артистичния псевдоним Маг Суни. Въпреки, че зад гърба си има много изяви на международни сцени, момчето често радва и малчугани в детските градини. С голяма съпричастност участва и в програми с благотворителна цел. Първият негов учител е също родопчанин – Ненчо Илчев, с когото се срещат в Момчиловци и от тогава започва да се занимава сериозно с фокуси, като често пътува за София. Негов ментор в момента е Боби Шоу. Маг Суни е още ученик в ПМГ „Васил Левски”, кв. Райково и освен страстта си към фокуси, в свободното си време обича да плува.

© Родопчани