Смолянско семейство в „Смени жената“

Публикувана на 25.05.2017 | 10:22
13561 прочитания


​Семейство Лободови е типично българско семейство, живеещо в китния родопски град Смолян. Освен че работи 6 дни в седмицата, Ели върши и цялата домакинска работа вкъщи, а съпругът й Денко и децата й се сещат да й помогнат само ако ги помоли. В семейство Лободови всеки има свой собствен живот и единственото, което ги обединява е апартманетът, който споделят.

Основната причина Ели да се запише в най-новия формат на bTV „Смени жената“ е желанието й да накара семейството си да я цени повече, а съпруга си да направи по-романтичен.

За 10 дни Ели зае мястото на съпругата в коренно различно от нейното семейство. В семейството на Мариела и Цецо – известен като българския Елвис, цари хармония в отношенията между съпруг и съпруга. При тях по-голямата част от домакинските задължения поема съпругът. Поради артистичните изяви на Цецо, семейството заедно с малката си дъщеря Вики е постоянно на път и няма място, което припознава като свой дом.

Всяка от двете жени си постави цели, които желаеше да постигне по време на размяната. Родопчанката си постави за цел да „впрегне“ Цецо в мъжката работа и да ограничи времето, което Вики прекарва пред телефона или компютъра в гледане не анимационни филми до минимум. Целите на Мариела пък бяха да накара семейство Лободови да се сплоти, като сяда заедно на вечеря, а родопчанинът тя се опита да посъветва да цени повече жена си.

След 10-дневната раздяла срещата на родопчаните Ели и Денко бе изключително емоционална, придружена със сълзи от страна и на двамата.

Родопчанката остана доволна от промените, които Мариела е направила в семейството й и реши да запази правилата написани от нея.

След „Смени жената“ семейство Лободови вече всяка вечер сяда заедно на трапезата и всеки споделя как е минал денят му. Децата и съпругът на Ели вече й помагат в домакинските задължения, а двамата съпрузи отделят време само за себе си и вече често излизат за по едно питие.

© Родопчани