Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Станислав Станчев – Бебето от Смолян е носител на „Златното перо” сред художниците

Станислав Станчев – Бебето от Смолян е носител на „Златното перо” сред художниците

Публикувана на 29.05.2017 | 22:48
3357 прочитания
Автор: Теодора Илиева
Станислав Станчев - Бебето
Станислав Станчев - Бебето


За 22-ра поредна година FM, Cantus Firmus и галерия „Макта” раздадоха наградите „Златно перо”. Церемонията се проведе под остъклените куполи на Ларгото пред Министерския съвет, съобщи Станислав Станчев – Бебето.  Напрадите представляват брошка във формата на писец. Изработени са от 24 каратово злато.

Станислав Станчев – Бебето е носителят на „Златното перо” сред художниците. Негово име е сред 24- те известни, като тези на Нешка Робева – ръководител на групата „Нешънъл арт”, актрисата и певица Милица Гладнишка, актьорът Филип Трифонов, народната певица Янка Рупкина, кметът на София Йорданка Фъндъкова, оперната певица Мариана Цветкова и др.

Изкуството на Станислав Станчев – Бебето е нетрадиционно и екстравагантно. „Имам склонност да експериментирам и приемам моята работа като изследователска. Затова използвам различни материали , похвати и изразни средства”, казва художникът, който от 15 години изработва три собствени техники – цветни дървени релефи и пластики от сглобки, метални картини от няколко различни метала и техниките окиси за цвят, както и трипластови витражи с LED осветление.

Основните теми в неговите творби са свързани със света, живота и любовта на Синята планета и обичта. „Някои от целите на изкуството, освен да създават добър вкус са и да карат хората да мечтаят, да се вдъхновяват,  да мислят и да се радват. Затова стремежът ми винаги е бил към иновации и неща , които не са правени досега, за  да са вдъхновяващи и интересни”, допълни Станислав Станчев - Бебето.  

www.facebook.com/STANISLAV-STANCHEV-THE-BABY-119036004846665/