Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Стартира ли днес новата предизборна кампания?

Стартира ли днес новата предизборна кампания?

Публикувана на 21.05.2013 | 16:59
1268 прочитания


Ако трябва да съдим за политическата обстановка по това, което се случи днес в парламента, човек ще рече, че започва новата предизборна кампания.
Всички обвиняваха предишните и никой не даде ясно да се разбере какво мисли да прави, освен популистките викове на Волен Сидеров, разбира се.
Според разположението на силите и според изреченото днес от лидерите на партиите и ако няма задкулисни договорки най-вероятният изход до две-три седмици е обявяване на нова дата за избори.
Най-заинтересованите от нови избори са ГЕРБ, а най - незаинтересовани са от ДПС. Атака се нуждае от няколкоседмично ново правителство, за да посочи пресните виновници за несбъдващите се мечти на Сидеров и да отиваме на избори. Най-потърпевши разбира се от цирка, който предстои да гледаме, ще са избирателите. Без задкулисни маневри няма как да се състави правителство, а ако има задкулисие, това ще означава много компромиси и невъзможност да се прави сериозна икономическа и фискална политика.
Цялата тази фасада, която се вижда, не вещае нищо добро към момента, никога до сега БСП не е идвала на власт след криза, а напротив тя ги е предизвиквала. Предстои да видим дали е възможно червената олигархично-капиталистическа партия да сътвори нещо полезно за населението, ако това не се случи ни очакват много тежки дни.