Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Стотици души се събраха в центъра на Момчилград на ифтар за Нощта Кадир

Стотици души се събраха в центъра на Момчилград на ифтар за Нощта Кадир

Публикувана на 24.07.2014 | 15:39
1258 прочитания
снимка: momchilgrad.bg
снимка: momchilgrad.bg


Стотици мюсюлмани и християни се събраха на празнична вечеря-ифтар на открито на централния площад в Момчилград. Това съобщиха от пресцентъра на родопската община.

Благотворителната инициатива бе организирана по случай настъпването на Нощта Кадир от свещения за мюсюлманите месец Рамазан  от Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса и собственика на Търговска банка "Д" Фуат Гювен. Дъждовното и мрачно време не попречи на присъстващите да споделят храната един с другиго и да отправят молитви за берекет. 
 
Официални гости на вечерята бяха вицеконсулът на Република Турция в Пловдив Ахмет Келоглу, зам.-областният управител Муса Сеидахмед, народният представител Ердинч Хайрула, Руфат Йолу, представител на побратимената Голяма община Бурса. 
 
"След броени часове настъпваме в най-ценната нощ в Исляма – Нощта Кадир. Нека Всевишния опрости деянията, които сме допуснали и които ще допуснем. Да делим храната един с другиго, е да изразяваме благодарността, че сме заедно и единни. Вярвам, че съчувствието към изпадналия в беда, вярата в доброто, ще ни поведат към по-светло бъдеще", заяви в речта си кметът Акиф Акиф. Той отправи блгадорности от името на момчилградчани към Фуат Гювен и Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса, Република Турция, както и към всички доброволци, бизнесмени и фирми за организирането на благотворителни вечери през месец Рамазан.
 
"Убеден съм, че съвместните благотворителни инициативи ще бъдат само началото на вековна традиция", завърши Акиф Акиф. 
 
"Тази вечеря е израз на уважение към основните човешки добродетели - добросъседството, братството и разбирателството", заяви Председателят на Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса Хасан Йозтюрк.
© пресцентър на Община Момчилград