Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Стотици нови работни места се откриват в община Смолян

Стотици нови работни места се откриват в община Смолян

Публикувана на 13.06.2012 | 16:25
1428 прочитания


Стотици нови работни места  осигурява община Смолян по схема „Развитие” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщи секретарят на администрацията Замфир Копчев. Това става по заявка на община Смолян чрез дирекция „Бюро по труда. 74 от тях вече са започнали работа, до 18 юни ще бъдат назначени още 200, а останалите 159 ще продължат обучението си в няколко направления – озеленяване, поддръжка на пътища,  „Строителство”.

283-ма ще работят извън града, а останалите 198 в границите на Смолян, посочи още Копчев. Тези хора ще помагат градът да изглежда винаги чист и по-приветлив. До момента наетите по програмата са почиствали гробищните паркове, както и терени в града по време на майските културни тържества. На всеки 10 души е назначен отговорник, който контролира качеството на работа и сигнализира общината в случай на нередности в изпълнението на задачите. Контролът по дейността е изцяло прехвърлен на община Смолян от Дружеството за заетост и структурно развитие, което  преди това  е било натоварено с тази дейност.